Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesince yapımı tamamlanan "Engelsiz Yaşam Merkezi" 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmet vermeye başlayacak.

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, engelsiz bir kent yaratma ideali ile çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

        Engelsiz Yaşam Merkezi'yle engelli vatandaşların önemli bir eksikliğinin giderildiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

        "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde saat 13.00’de yapılacak törenle hizmete başlayacak olan merkez, 2 kat ve terastan oluşuyor. Resim atölyesi, bilgisayar odası, spor salonu, mini toplantı salonu, dinlenme odası gibi mekanların bulunacağı merkezde, resim ve müzik öğretmenleri başta olmak üzere engellilere eğitim verecek uzmanlar görev yapacak. Merkezin bahçesinde de engellilere yönelik kapsamlı ve büyük engelsiz oyun aletlerinin yer aldığı bir alan oluşturuldu. Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gelenlerin yararlanabileceği bir de revir bulunacak. Merkezimiz, engelli çocukları olan ailelerin, gün içinde çocuklarını ister birkaç saatliğine, ister tüm gün boyunca götürebileceği, birlikte aktivite yapabileceği veya ihtiyaçları halinde bir süreliğine çocuklarını bırakabilecekleri bir merkez olacak. Amacımız, çocuklarına bakmak zorunda kaldıkları için sosyal hayatta kopukluk yaşayan ailelere biraz nefes aldırmak, moral kazandırmak."

        Gürkan, merkeze engel durumu gözetmeksizin tüm engelli çocuk ve gençlerin gelebileceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler