Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, Konyaaltı İlkokulu'nda düzenlenen programla kutlandı.

        Etkinlik kapsamında tüm öğrencilere, 112 acil sağlık sistemi, kara ambulansı, motosiklet ambulans, arazi ambulansı ve kurtarma araçlarının tanıtımı yapıldı ve çeşitli hediyeler ile broşürler dağıtıldı.

        Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 112 çağrı merkezi ile konuşurken hastanın ne şikayeti olduğunun mutlaka belirtilmesi gerektiği, ambulansın hastaya çabuk ulaşmasını sağlamak için adresin yakınlarında bulunan ve vatandaş tarafından bilinen bir yerin (cami, okul, AVM vs.) belirtilmesi gerektiği, trafikte diğer araçlar tarafından ambulansa yol verilmesinin büyük önem taşıdığı bilgileri verildi.

        İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hacer Nur Yüce etkinlikte yaptığı konuşmada, 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansa yol verilmesinin önemini vurguladı.

        112 Acil Çağrı hattı ve trafikte ambulansa öncelik verilmesi konularının işlendiği etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

        Etkinliğe, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turgut Altun, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Sevtap Kuluöztürk, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Günay, Başhekim yardımcıları Dr. Mustafa Bodur, Dr. Selahattin Yüksel, Dr. Halil Karabulut, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve acil sağlık ekipleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler