Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Patent Yasası'nı bu yıl TBMM'den geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Düzenli bir Patent Yasası olmayan bir ülkenin Sanayi Devrimi 4.0'a geçmesi çok mümkün değil" dedi.

        Özlü, Bakanlıkta düzenlenen, 300’üncü Ar-Ge Merkezi Belgesi töreninde, Ar-Ge merkezleri sayısını kısa sürede 500'e, uzun vadede ise bine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

        Ar-Ge merkezi konseptinin 2008'den bu yana devam ettiğine işaret eden Özlü, bu kapsamda potansiyeli olan firmalara Ar-Ge merkezi açması yönünde tavsiyelerde bulunduklarını anlattı. Özlü, "Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler üretmesinin yolu, Ar-Ge merkezlerinden, teknoparklardan, tasarım merkezlerinden geçiyor. Dolayısıyla bu konsepti yaygınlaştıracağız." diye konuştu.

        Patentle ilgili yasal düzenlemeye değinen Özlü, söz konusu yasayı bu yıl Meclisten geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özlü, şunları kaydetti:

        "Partiler arasındaki tartışmalı ortam, bunun yasalaşmasını biraz zorlaştırıyor. Temennimiz, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin mutabakatıyla Patent Yasası'nı bu yıl Meclisten geçirmek. Düzenli bir Patent Yasası olmayan bir ülkenin Sanayi Devrimi 4.0'a geçmesi çok mümkün değil."

        Özlü, konuşmanın ardından, yassı alüminyum sektöründe faaliyet gösteren Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 300. Ar-Ge Merkezi Belgesini, Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kayabaşı'na takdim etti.

        - Ar-Ge merkezlerine teşvik

        Ar-Ge merkezlerine, aralarında Ar-Ge indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi desteği, damga vergisi ve gümrük vergisi istisnası gibi önemli teşvikler veriliyor. 30 ilde, 28 farklı sektörde faaliyet gösteren Ar-Ge merkezi belgesine sahip işletmelerde, yaklaşık 29 bin Ar-Ge personeli istihdam ediliyor, 5 bin 500’e yakın proje yürütülüyor, bin 148 tescilli patent ile yaklaşık 4 bin patent başvurusu bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler