Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Yüzey Araştırmaları Grubu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman, Antropoloji Bölümü'nde açılan yüksek lisans programı ile yeni antropologların yetiştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

        Erkman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir'in doğa tarihi açısından çok önemli bir bölge olduğunu ifade ederek, ilin farklı bölgelerinde kazı ve yüzey araştırmalarının devam ettiğini vurguladı.

        Kurutlu, Karıncalı bölgelerinde kazı çalışmalarının yürütüldüğünü dile getiren Erkman, Kaman Kalehöyük ve Kırşehir kent merkezindeki kalede kazıların devam ettiğini belirtti.

        Kırşehir'in doğa tarihinin ortaya çıkarılmasına büyük önem veren üniversite yönetiminin destek sağladığına işaret eden Erkman, şunları kaydetti:

        "Kırşehir yöresindeki kazılar uzun yıllar devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı da buradaki kazılara büyük katkı sağlıyor. Kazılar devam ettikçe daha önemli verilere ulaşılacaktır. Ahi Evran Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde yüksek lisans programı açıldı. Burada yetişen öğrenciler akademik olarak bu kazılara katkı sunacaklardır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler