Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ 1. Oteller Bölgesi Dönüşüm Projesi'ne ilişkin, "11 otelle alakalı dönüşüm talebi oldu, 7 tanesinin projesini tamamladık. 4 otelin projesi şu anda inceleniyor. Uludağ ile ilgili muhteşem bir projemiz var. Ona uygun olanları kabul ediyoruz." dedi.

        Uludağ Sarıalan mevkisinde Osmangazi Belediyesine ait Taşkonak Tesislerinin açılışını yapan Bakan Eroğlu, daha sonra Uludağ Milli Parklar Sarıalan hizmet binası ile 17 çeşmenin açılışını gerçekleştirdi.

        Hizmet binasında gezen Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, 2011'de Uludağ'da muhteşem bir dönüşümün başladığını söyledi.

        Eroğlu, öncelikle burada kaçak kamu kurumlarının yapılarını yıktıklarını belirterek, "Kamu kurumlarının burada işletmecilik yapması otelciler ve özel sektör açısından uygun değildi. Biz bunların yıkımıyla işe başladık. Önce kendi bakanlığıma ait Devlet Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Müdürlüğünün binalarını yıktık." diye konuştu.

        Bazı otelcilerin de zaman içinde var olan binalarının yanlarına kaçak tesisler yaptıklarını aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

        "Bunlara zamanında dikkat edilmemiş. Bizim dönemimize kadar kimse bunları fark etmemiş ya da fark etmiş ama göz yummuş. Otelcileri toplayarak dedim ki, 'Biz Uludağ için imar planı hazırladık. Burası için çok güzel bir dönüşüm projemiz var. Bunları yıkarsanız bizim hazırladığımız projeye uygun hale getirirseniz biz de size gerekli kolaylığı gösteririz ama bize karşı koyarak 'istediğimizi yaparız' diyorsanız yıkar geçeriz'. Hakikaten çoğunu da yıktık."

        - "Uludağ'la ilgili muhteşem bir projemiz var"

        Otel sahiplerinin çoğuyla mutabakata vardıklarını açıklayan Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Bir kısım otel, kaçak olan yerleri yıktı. Dış cephe düzenlemesi yaptı. Ayrıca 11 otel ile alakalı dönüşüm talebi oldu, 7 tanesinin projesini tamamladık. 4 otelin projesi şu anda inceleniyor. Uludağ ile ilgili muhteşem bir projemiz var. Ona uygun olanları kabul ediyoruz. Zaman içinde Uludağ'a has, güzel bir mimari kazandıracağız ki burası dünya çapında muhteşem bir yer olacak.

        Bizim buradaki bütün amacımız Uludağ'ı dünya çapında bir merkez haline getirmek. Burada çöp kutuları bile özel olacak. Baştan aşağıya her şey özel olacak. Binaların cephe kaplamaları özel olacak. Burada koordinasyon içinde çalışıyoruz. Eski Uludağ ile yenisi arasında çok büyük fark var."

        - "Otellerin bir kısmı yıkılacak bir kısmı da tadilat yapacak"

        Dönüşüm projesiyle ilgili bir gazetecinin, "Uludağ'daki oteller tamamen yıkılıp yeniden mi yapılacak?" sorusunu Eroğlu, "Otellerin bir kısmı yıkılacak bir kısmı da tadilat yapacak. Otel sahipleri kaçak ilave yapıların birçoğunu da yıktı. Kaçak yapıları yıkmayanları da teslim aldık. Yıkmayanlara 'Getir anahtarı' dedim. Mecburen getirdi. Onların kim olduğunu söylemeyeyim, ayıp olur şimdi. Netice itibarıyla yıkmayanı biz yıkarız. Burada mahkeme süreci bazen devam edebiliyor. O süreç bizi geciktiriyor." diye yanıtladı.

        - "Yetki bizde"

        Uludağ'daki yetki karmaşası ile ilgili belediyelerin yakınmalarının hatırlatılması üzerine Eroğlu, "Yetki bizde. Belediye başkanlarımız yıkacaklarsa buyursunlar kaçak otelleri yıksınlar ama yetki bizde. Zaten belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kaçak yapılarla birlikte mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        Sarıalan'dan "oteller bölgesi"ne teleferikle geçen Eroğlu, buradaki bir otelde otel sahipleri ve yöneticileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından 1. Oteller Bölgesi Dönüşüm Projesi kapsamında Alkoçlar Otel'e ait 6 numaralı tesisin temel atma törenine katılan Eroğlu, daha sonra Karabelen bölgesindeki Uludağ Milli Parkı Tanıtım Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

        Bakan Eroğlu'na, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, bazı belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler