Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ), üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon toplantısı düzenlendi.

        BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Dr. Murat İnce, 2016-2017 akademik yılda 72 farklı ülkeden 746 uluslararası öğrencinin üniversitede öğrenim gördüğünü söyledi.

        Uluslararası öğrenci ofisi olarak temel misyonlarının, farklı milletlerden, kültürlerden gelen öğrencilerin ülkedeki yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu anlatan İnce, şöyle konuştu:

        "Sınırların ortadan kalktığı, büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığı bilgi çağında, toplumlara eğitimli ve donanımlı bireyler kazandırmak üniversitelerin en önemli vazifesidir. Bu anlamda, üniversitemiz, gerek fiziki şartları gerekse akademik ve idari kadrosuyla sizlerin iyi bir eğitim almanız için her şeyi yapmaya hazırdır. Özellikle, en önemli amacımız, üniversitemizden mezun olduktan sonra üniversitemiz, Zonguldak ve Türkiye için birer fahri elçiler olmanızdır."

        Toplantıda, öğrenciler yıl içinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği, akademik süreç ve karşılaştıkları sorunlar hakkında düşüncelerini paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler