Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Çakacak, mesajında, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş ülkelerin, tüm vatandaşlarının, eğitim, sağlık, istihdam gibi sosyal ve ekonomik haklardan eşit ve adil şartlarda yararlanmasının önünü açacak düzenlemelere sahip olduklarını aktardı.

        Vali Çakacak, mesajında şunları kaydetti:

        "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden devletimiz, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmekte. Diğer milletlerin gıptayla baktığı güzel hasletlerini binlerce yıldır yaşatan milletimiz de engelli vatandaşlarımızın sorunlarını kendi sorunlarıymış gibi sahiplenmekte ve onların sosyal koşullarının iyileştirilmesi ve hayatın her alanında aktif olarak yer almaları için gerek bireysel gerekse de sivil toplum şemsiyesi altında çok önemli çalışmaları sürdürmektedir. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız. Sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler