Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Çınarcık Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, hayırsever Sevgi Ardangil tarafından 19 yaşındaki bedensel engelli Ferhat Topçubaşı'na akülü sandalye hediye edildi.

        İlçe merkezinde bir kafede düzenlenen programda konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, engelliler yönelik iskele meydanında şarj istasyonu yapıldığını söyledi.

        Belediyenin yayın organı olan Gülen Yüz Çınarcık gazetesi vesilesiyle 5 ayda 5 engelliye akülü araç kazandırıldığını dile getiren Başkan Kurt, şöyle konuştu:

        "Bence en büyük engel sevgisizliktir. Önemli olan, sevgidir. Belediyemizin çıkarmış olduğu bir gazete var. Gülen Yüz Çınarcık gazetesi. Herkesin yüzünün gülmesini istiyoruz. İlçemizde yaşayan gerçekten duyarlı vatandaşlarımız var. Engelli vatandaşlarımıza yardım etmek isteyen vatandaşlarımız gazetemizde gördükleri haber sayesinde engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye hediye ettiler. Beş ay içinde bu vesileyle 5 akülü araç teslim ettik. Elimizden geldiği kadar temin etmeye çalışıyoruz. Kim olursa olsun bakın, düşüncelerde engel olmasın başka hiçbir şey istemiyorum. Kardeşlerimizin Engelliler Haftası'nı kutluyorum. Hep birlikte mutlu olmak dileğiyle diyorum."

        Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri ile Hüdaverdi Aydın İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin katıldığı programda, engelli vatandaşlar tarafından şarkılar söylendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler