Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan doktorun, aynı hastanede tedavi gören tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınları tarafından darbedildiği ortaya çıktı. Saldırı sırasında yaşananlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

        Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'in hasta yakınları tarafından darbedilmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

        AA muhabirinin hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre Hasdemir, dolu olduğu halde asansöre binmeye çalışan tekerlekli sandalyedeki hasta ve yakınlarını, asansörün sinyal vereceğini, bir sonraki asansörü beklemeleri gerektiğini söyleyerek uyardı. Doktorun uyarısı üzerine hasta yakınlarından biri, "Sana mı soracağız ne zaman bineceğimizi" diye bağırdı.

        - Elindeki bastonla vurmuş

        Yaşanan tartışmanın ardından hasta yakınları Hasdemir'e tekme ve yumruklarla saldırırken, tekerlekli sandalyedeki hasta da doktora elindeki bastonla vurmaya başladı.

        Saldırganlar, yere düşen doktora vurmaya devam etti. Doktor, güvenlik görevlileri ve hastane personelinin müdahalesi sonucu saldırganların elinden kurtarıldı. Hasdemir, aynı asansörle acil servise götürüldü. Kafatasında ve bacağında kırıklar oluşan doktor, ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren bir operasyon geçiren Hasdemir'in tedavisine, yoğun bakım servisinde devam ediliyor.

        Hasdemir'in saldırıya uğradığı sırada yaşananlar, hastanenin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülere de yansıdı. Kayıtlarda, Hasdemir'in hasta ve yakınları tarafından darbedildiği sırada asansörün kapısının açık olduğu, muayene sırası için bekleyen vatandaşların olaya müdahale etmedikleri hatta bazı hastaların olayı cep telefonu ile görüntülemeye çalıştıkları görüldü.

        Hasdemir'in şikayeti üzerine gözaltına alınan İsmet Ö, Serkan Ö. ve Erol Ö. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler