Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi öğrencileri "Yemen" belgeselini izledi.

        Kültür Merkezinde düzenlenen programda Tarih Bölümü öğrencileri ile akademik personel, Yemen belgeselini izleyerek, belgeselin yönetmeni Ünal Üstündağ ile sohbet etti.

        Üstüntağ, burada yaptığı konuşmada, Yemen belgeseli ile TRT'den ödül aldıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

        Konusu tarihe dayanan belgeseli çekerken zorlandıklarını belirten Üstündağ, azimle tüm zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi.

        Belgeselin herkes tarafından takdir topladığını anlatan Üstündağ, şöyle konuştu:

        "Bu senaryoyu 8 ayda yazdım. Ancak kaynaklar çok sınırlıydı. Kaynaklara ulaşmakta çok sıkıntı çektik. Sonrasında ekonomik kaynak bulmak, yapmaktan daha da zor olmaya başladı. Yemen'e gitmeyi düşünüyorduk ama tehlikeli olmasından dolayı gidemedik. Orada ki yönetmenlerden görüntü almak istedik. Görüntüleri de ekonomik olarak karşılayamadık. En sonunda hedefimize ulaştık. 6 görüntü aldık. Bu görüntüleri kullandık. Arşivler noktasında sıkıntı yaşadık. TRT'den görüntü alarak araştırma yaptık. Uzun süre zarfında bilgiye ulaştık. Nihayetinde başarılı olduk."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler