Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan "Natura 2000 Tabiat Koruma Programı" kapsamında uygulanan Ulusal Doğa Koruma Sistemi'nin Güçlendirilmesi Projesi'nin bir yıllık dönemi tamamlandı. Proje ile tabiat koruma alanları, 2018'de AB kriterleri ile tam uyumlu hale gelecek.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Veysel Eroğlu, projelerin 2016 ayağında pilot bölge olan İç Anadolu'daki 19 ilden 17'sinde arazi çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

        Eskişehir ve Sivas'ta ise çalışmaların 2017'de başlayacağını aktaran Eroğlu, "Projenin tamamlanacağı 2018'de, Türkiye tabiatının AB tarafından oluşturulan dünyanın en büyük koruma alanı olan Natura 2000 ağı ile tam uyumluluk gerçekleştirilecek." bilgisini paylaştı.

        - Veri tabanı yapısı AB kuş ve habitat direktifleri ile uyumlu hale gelecek

        Bakan Eroğlu, 2018'e kadar uygulanacak proje için 9 çalıştay düzenlendiğini bildirerek, "Çalıştaylara kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Yürütülen çalışmalarda 5 üniversite hocası bizzat arazide görev aldı. Bu proje tamamlandığında, Türkiye'nin veri tabanı yapısı 1979'da belirlenen AB kuş ve habitat direktifleri ile uyumlu hale gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler