Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yardım dernekleri ile ortaklaşa başlattıkları "Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar" kampanyası kapsamında, Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

        Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şeker, Halep'te insanlığın öldüğünü, Batı'nın ise üç maymunu oynadığını söyledi.

        Şeker, Halep'te yaşanan katliamların birçok ülke tarafından kanıksandığını belirterek şöyle devam etti:

        "Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın bir imtihanıdır."

        Halep'e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorunda olduklarını vurgulayan Şeker, şunları söyledi:

        "Bunun ilk adımı olarak da 'Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar' temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek."

        Şeker, Suriye'deki savaşa dikkat çekmek için 5 aşamalı eylem planı hazırladıklarını, bu çerçevede birtakım etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

        Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan da Halep'te yardım koridorlarının kapatıldığını ve 200 bin insanın açlığa mahkum edildiğini ifade etti.

        Kaptan, haftaya çarşamba İstanbul'dan yola çıkacak bir konvoy hazırlandığını aktararak şöyle konuştu:

        "Sakarya, Ankara, Konya ve Cilvegözü'nde bitirilmiş olacak bir konvoy hazırlığı yapılıyor. İHH'nin başlattığı Memur-Sen'in destek verdiği bu kampanyaya tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımını bekliyoruz. Bursa'dan da inşallah çarşamba günü ikindi namazına müteakip Doğanbey Parkı'ndan konvoyumuzu uğurlayacağız. Sakarya'ya konvoya dahil edeceğiz."

        Halep'te fırınların kapandığına dikkati çeken Kaptan, bu kapsamda 13 Aralık Salı günü 22 yardım tırını bölgeye uğurlayacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler