Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yapılan çalışmalar kapsamında ilçenin yüzde 95'ine doğal gaz ulaştığını belirtti.

        Doğal gaz dağıtım firması tarafından yeni döşenen doğal gaz hatlarının test çalışmalarını inceleyen ve ilgililerden bilgi alan İkiz, yüklenici firma tarafından 2016 yılı için planlanan doğal gaz hat döşeme çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

        Bu yıl ilçede Çay, Medrese, İcadiye, Yeni Mescit, 25 Mayıs ve Bahçelievler Mahallelerinde doğal gaz çalışması yapıldığını bildiren İkiz, "Şimdi bu hatların testi yapılmakta, test sonrasında bu Mahallelerimiz de doğal gaz kullanmaya başlayacak. Bu Mahallelerimiz ile doğal gaz, ilçemizin yüzde 95'ine ulaşmış oldu." dedi.

        Kalan yüzde 5'lik kesimin ise 2017 yılında doğal gaza kavuşacağını anlatan İkiz, "Elimizde olmayan nedenlerle bu yıl bitmesi planlanan doğal gaz altyapı çalışmalarının yüzde 5'i kaldı. 2017 yılında sondaj ve yeni mahallelerimizde de çalışmalar tamamlanarak ilçemizin tamamına doğal gaz vermiş olacağız." diye konuştu.

        İkiz, doğal gazın çevreci bir yakıt olduğuna dikkati çekerek, doğal gaz kullanımın artması ile kış aylarında oluşan hava kirliğinde de ciddi düşüş yaşandığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler