Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOGOTA (AA) - Venezuela'da, özel bir firmaya ait 4 milyon oyuncağa el koyuldu.

        Ülkedeki Adil Fiyatlandırma Kurumu, ülkedeki en büyük oyuncak dağıtıcısı şirkete ait 3 depoda bulunan yaklaşık 4 milyon oyuncağa el koyulduğunu ve 2 şirket yetkilisinin fiyat spekülasyonu yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

        Kurumun direktörü William Contreras, şirketi bazı oyuncakları daha yüksek fiyata satmak için stokları eksik bildirmekle suçladı. Contreras, el koymanın firmalara "Venezuelalıların haklarıyla oynayamayacağını" öğreteceğini söyledi.

        Oyuncakların fakir çocuklara Noel hediyesi olarak dağıtılacağını aktaran kurum yetkilileri, dağıtımın yerel tedarik komitelerince yapılacağını bildirdi.

        Ekonomik kriz ve hükümet karşıtı gösterilerin yaşandığı petrol zengini Venezuela'da halk, saatler süren elektrik kesintileri, ilaç ve temel gıda ürünlerinin eksikliği nedeniyle büyük zorluk çekiyor.

        Geçen haftalarda Devlet Başkanı Maduro, tüm satıcılara fiyatların yüzde 30 ila 50 oranında düşürülmesi direktifini vermişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler