Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, "Bin yıl boyunca sorun olmayan bu kardeşliğimizi ne yazık ki dış güçler, yabancı güçler, içerideki maşaları ve piyonları eliyle huzursuzluk yaratmaya çalışıyorlar." dedi.

        Partisinin "İl Danışma Toplantısı"na katılmak üzere Hakkari'ye gelen Aydın, toplantıda, İstanbul'daki terör saldırısını şiddet ve nefretle kınadığını belirtti.

        Terörün dini, imanı, ahlakı, edebi ve ölçüsü bulunmadığını dile getiren Aydın, "Maalesef suçlu suçsuz, günahlı günahsız, kadın erkek, çocuk yaşlı ayırmadan, neye hizmet ettiği dahi belli olmayan, sadece kaos ortamları yaratmaya, kaoslar inşa etmeye dönük kökü dışarıda olan bu tür eylemler ne yazık ki zaman zaman tahakkuk ediyor. Bunlarla hiçbir sonuç elde etmek mümkün değildir. Sadece lanet alıyorlar, öfkeyi kabartıyorlar." diye konuştu.

        Aydın, ülkenin tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde yaşadığını, hoşgörünün diyarı olduğunu vurgulayarak, "Biz bu topraklarda yaşayan insanlar olarak Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Çerkez'i ile bir mozaik toplumuz. Yıllar yılı birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü hale getirmiş ve bir arada yaşamışız. Bin yıl boyunca sorun olmayan bu kardeşliğimizi ne yazık ki dış güçler, yabancı güçler, içerideki maşaları ve piyonları eliyle huzursuzluk yaratmaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Terörün sonuç aldığı tek bir ülke yoktur"

        Bölgede çalışmanın zorluğunun farkında olduklarını ifade eden Aydın, gerek terör gerekse bölgedeki coğrafi sıkıntıları nedeniyle partilerine mensup kişilerin faaliyet gösterme alanının kısıtlı olduğunu dile getirdi.

        "Kürtlere özgürlük diye meydana çıkan insanlar, yine Kürtlerin sivil siyaset yapma önünde engel teşkil ediyorlar." ifadelerini kullanan Aydın, şöyle konuştu:

        "Böyle bir şey olabilir mi? Dünya bunu görmüyor mu? Bir başkası senin siyaset yapmanı engellediğinde ciyak ciyak bağırıyorsun da sen benim siyaset yapmamı neden engellemeye çalışıyorsun? Bu senin hakkın mıdır? Bununla sonuç almış yeryüzünde bir ülke var mı? Terörün sonuç aldığı tek bir ülke yoktur. Sadece kan, acı ve gözyaşı bırakmışlardır. Bu yakın geçmişe. 3-5 ay öncesine kadar bazı yerleşim merkezlerinde çok ciddi acılar bıraktılar. Sözüm ona mahallede veya bir semtte bağımsızlık ilan ediyor, hendek kazarak 'Burayı kurtardık' diyorlar. Ya böyle ahmakça bir şey olur mu? Neyi kurtarıyorsun? Nereden kurtarıyorsun? Kendilerine yüzde 80, 90 oranında oy vermiş insanları bile acıya ve gözyaşına boğdular. Evsiz, barksız, yetim, yuvasız bıraktılar. Böyle bir şey kabul edilemez. Ben bölgeyi her tarafı geziyorum. Mesela itiraflarından bir vatandaşımızı dinlemiştim. 'Yahu, elim kırılsaydı. Bunlara oy verdik. Gelip en büyük acıyı bize yaşattılar' diyor. Bu olacak bir şey değil."

        Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların çoğunun geçmişte bu bölgelerde karanlık olaylar yapıp bunu devlete mal ettiklerini, Roboski olayının da bunun en bariz örneği olduğunu ifade etti.

        Basına kapalı devam eden toplantıya, AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, il ve ilçe başkanları ve partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler