Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Altınbaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren akaryakıt şirketi ALPET'in, Kosova ve Makedonya'da akaryakıt sektöründe yatırım yapmak için pazar araştırması yaptığı bildirildi.

        Altınbaş Holding Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergi yaptığı açıklamada, yurt dışında 100 milyon doları aşan yatırımlarının bulunduğunu ve şirket olarak 20 yıldır Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Arnavutluk'ta faaliyet gösterdiklerini belirtti.

        Enerji alanında birçok Balkan ülkesiyle iş birliklerinin bulunduğunu bildiren Ergi, "Madeni yağ markamızla Balkan ülkelerinde saygın bir konumda bulunmaktayız. Bölgeye yakın coğrafyada olan Kosova ve Makedonya'da dağıtıcı şirket kurulması, mevcut şirketlerle iş birliği yapılması yönünde arayışlarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

        - 33 ülkeye madeni yağ ihracatı

        KKTC'de akaryakıt dağıtımında yüzde 50 ve havacılık sektörü akaryakıt satışlarında da yüzde 85 pazar payına sahip olduklarını belirten Ergi, şunları kaydetti:

        "Madeni yağ sektöründe araştırma ve geliştirme odaklı üretim modeliyle ulusal ve uluslararası kalite ve normlarda çeşitli madeni yağlar üretiyoruz. Türkiye'nin her noktasına ulaşabilecek hareket kabiliyetine sahip satış ağımızla beraber yurt dışında da 2016 yılı itibariyle distribütörlerimiz aracılığıyla ürünlerimizin 33 ülkeye ihracatı gerçekleştirilmektedir. Şirket olarak Balkanlar başta olmak üzere, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Kosova'nın yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'daki birçok ülkeye ihracatımız var. Bu yıl itibarıyla da Pakistan ve Lübnan'da bayiliklerimiz tesis edilmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler