Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde, satranç takımlarının arasında 4 farklı dilde eserlerden oluşan "yeni yıl" konseri" ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

        Konser, 17 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'da gerçekleştirilecek. Farklı operetlerden oluşacak konserde, Carmen operasından Don Jose'nin gül aryası gibi aşk eserleri seslendirilecek.

        Konserde soprano Güzin Yıldız'a, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tenor Emrah Sözer, piyanoda Esra Poyrazoğlu Alpan ve kemanda İdil Öğüt eşlik edecek.

        Soprano Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yılı aşkın süredir aşk şarkıları seslendirdiğini, 2017'ye de bu tür şarkılar ile başlamak ve gönüllere hitap etmek istediklerini dile getirdi.

        Opera sayesinde tarifsiz yolculuklara çıktığını aktaran Yıldız, "Yaşamda gördüğümüz her türlü duyguyu içinde barındıran ve onları anlatan opera, operet ve müzikalleri söylemek insanın sahip olduğu en ince, derin duyguları ortaya çıkaran ve karşıya yansıtan ezgilerle dolu bir sanat dalıdır. Yeni yıla girerken yapacağımız konserde iki insan arasında duyulan aşkları dile getirmeyi tercih ettik." dedi.

        Yıldız, Satranç Müzesi'nin özel bir mekan olduğuna işaret ederek, bu mekanın özel insanlarıyla, farklı bir atmosferde gerçekleştirecekleri konserin, kendilerine çok güzel bir duygu deneyimi yaşatacağını söyledi.

        - "Küresel kardeşliğin yolu sanattan geçiyor"

        Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Emrah Sözer de bugün insanların birbirini daha çok sevmeye ihtiyacı olduğunu, eğitim sisteminde sanata yer açılması gerektiğini ifade ederek, "İnsanların içindeki ateşi keşfetmeye yönelik bir eğitim sistemimiz olursa, insanlar sanata, müspet ilimlere veya spora yönelerek kendilerini keşfedebilecekleri alanlarda uzmanlaşma konusunda başarı yakalarlar." diye konuştu.

        Çocukların sanata yönelmesinde ebeveynlere büyük iş düştüğünü belirten Sözer, şöyle konuştu:

        "Müzikle uğraşan çocuklar olayları farklı bakış açısıyla değerlendirir. En önemlisi, müzik dünyada yaşadığımız, insanlığın sorunu olan ön yargıyı kırmaları konusunda çocuklara yardımcı olur. Ön yargıyı kırmanın yolu sanattan, spordan ve edebiyattan geçer. Önemli olan çocukların test çözmesinden ziyade kaç kitap okuduğudur. Kendi ülkelerinin dilini ne kadar kullanabildikleri ve kendi edebiyatına ne kadar sahip çıkabildiğidir. Başarılı mühendislerden çok başarılı 'insan' yetiştirelim. İnsanlar küresel anlamda bütün olmayı, birbirini sevmeyi başarabilsin çünkü küresel kardeşliğin yolu sanattan geçiyor."

        - "Sanat çocuklarımızı daha vicdanlı hale getirir"

        Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçısı piyanist Esra Poyrazoğlu Alpan ise, anne babalara "yeni yıl konseri"ne çocukları ile katılmaları çağrısı yaparak, sanatçının ortaya çıkmasını sağlayan ve onları keşfeden ilk kişilerin anne babalar olduğunu dile getirdi. Alpan, insanın olgunlaşmasında sanatın katkısına dikkat çekerek, şunları söyledi:

        "Sanat çocuklarımızı zarif, hoşgörülü, güzel ve vicdanlı insanlar haline getirecektir çünkü sanat beni Allah'a yaklaştırıyor. İnsanlar huzur ve tatmin duygusunu yaşadıkları için sanatın hangi alanıyla ilgilenirse ilgilensin, asla o sanattan vazgeçemiyorlar. Kötülük yapan insanların ise sanatla hiçbir bağlantısı olmadığı için bunu yapabildiklerini düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler