Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde AK Parti İlçe Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla toplanan 7 tır un, Halep'e doğru yola çıkarıldı.

        Darıca Merkez Camisi önünde düzenlenen uğurlama törenine, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, vakıf temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Başkan Karabacak, burada yaptığı konuşmada, toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının çok önemli olduğunu söyledi.

        İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hakim olduğunu belirten Karabacak, "Irak ve Suriye düşmemeli, toprak bütünlükleri sağlanmalı, insanlık dışı saldırılar son bulmalı. Bunun için somut adımlar atılıyor. Gönderilen yardımların sağlıklı bir şekilde Halep'e ulaşmasını ve Halep'te yaşanan zulmün son bulmasını diliyorum." diye konuştu.

        Bıyık da Suriye'deki mazlum halka umut ışığı olmak adına teşkilat mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla topladıkları 7 tır unu vakıf yetkililerine teslim ettiklerini dile getirdi.

        Tırlar, İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç'in yaptığı duanın ardından yola çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler