Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında okullara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Atatürk İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, beslenme alışkanlıklarının insan sağlığını doğrudan etkilediğini, öğrencilerin de beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

        Öğrencilerin kişiliğinin özellikle okul çağlarında şekillendiğini ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların da yine bu yıllara dayandığını ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

        "Okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla yapılan uygulama ve faaliyetlerle öğretmenlerimizin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır. Okul çağı, hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar. Büyüme ve gelişme sürecinin yaşandığı okul çağı döneminde alınacak koruyucu önlemler, öğrencinin ileri yaşlarında genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlamaktadır. Aynı zamanda projeyle okul çağındaki tüm çocukların olabilecek en iyi bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarının sağlanması ve sürdürülmesi, okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişimlerinin sağlanması çocukların, ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi gerçekleşmiş olacaktır."

        Durmuş, merkez 7, Bozüyük 6, Söğüt 3, Osmaneli ve Pazaryeri ilçesinde birer olmak üzere toplam 18 okulun gerekli şartları yerine getirerek, sertifika almaya hak kazandığını sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından Durmuş ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Selvi Karaman tarafından okullara sertifikaları verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler