Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Salihli ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencileri tarafından "Sınıfımızdan İnsanlığa 1 Çuval Un" Kampanyası başlatıldı.

        Okul Müdürü Muhammet Demir, kampanya çerçevesinde şu ana kadar 88 çuval un alınabilecek kadar bağış topladıklarını, hedeflerinin 100 çuval olduğunu ifade etti.

        Kampanyanın 20 Aralık tarihine kadar süreceğini kaydeden Demir, "10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle okulumuzda çeşitli kutlamalar ve etkinlikler düzenlemiştik. Bu sergimizde Halep’te yaşanan dramı anlatan sunumlar da yapılmıştı. Buradan yola çıkarak Halep'teki vatandaşlarımıza, dualarımızın yanında maddi katkı da sunmak için 'Sınıfımızdan İnsanlığa 1 Çuval Un' Kampanyası başlattık. 20 Aralık tarihine kadar sürecek olan kampanya çerçevesinde şu ana kadar yaklaşık 5 bin lira toplandı. Toplanan paralarla 88 çuval un alınabiliyor. Hedefimiz, 100 çuval un alabilmek." dedi.

        Bağış yapan öğrencilerden Güzidesu Coşkun ise "Televizyonlarda izlediğimiz görüntüler çok üzücü. Bizler burada her türlü imkanlardan faydalanabilirken orada özellikle çocuklar yiyecek bir lokma ekmeğe muhtaç. Başlatılan kampanya çerçevesinde arkadaşlarımız harçlıklarından fedakarlıkta bulunarak bağış yaptı. Oradaki acıların bir an önce son bulmasını istiyoruz." dedi.

        Öte yandan yine Salihli’nin 50.Yıl Ortaokulu'nda "50. Yıldan Halep'e Gönül Köprüsü" adı altında başlatılan kampanya kapsamında öğrenciler harçlıklarını bağışladı.

        Okul Müdürü Fatih Akın, toplanan bağışların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan hesaba yatırılacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler