Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de düzenlenen "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK ve hain saldırılarına tepki gösterdi.

        Merkez Yenişehir Mahallesi'ndeki Saat Kulesi önünde soğuk havaya rağmen yürüyüşe katılmak için ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen vatandaşlar terör saldırılarını protesto etti.

        Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Hilal Menekşe, terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

        "Buraya vatanımız ve bayrağımız için geldik. Ülkemizde daha rahat şekilde yaşayabilmemiz için hepimizin bu topraklara sahip çıkması gerekiyor. Türk-Kürt kardeştir." diyen Menekşe, Suriye'deki savaşa değindi.

        Hilal Menekşe, "O durumlara düşmemek için ve teröre karşı buradayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için buradayız." dedi.

        - "Terörle mücadelede devletin yanındayız"

        Ahmet Hasanoğlu ise vatana sahip çıktıklarını göstermek için yürüyüşte yer aldıklarını söyledi.

        Terörün her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Hasanoğlu, "Terörle mücadelede devletin yanındayız. Hepimiz milletin birliği için, vatanın birliği için buradayız. Bingöl vatanına, milletine sahip çıkıyor." diye konuştu.

        Kadri Belgin de Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğine işaret ederek, vatana ve millete sahip çıktıklarını göstermek için yürüyüşe katıldıklarını aktardı.

        Belgin, "Vatanımıza bayrağımıza sahip çıkmaya geldik. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

        - "Teröre hep birlikte lanet okuduk"

        Etkinliğe destek veren Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Kürt, Türk, Zaza, terörü lanetlemek için bir arada olduklarını dile getirdi.

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Türkiye'nin birçok kentinde teröre yönelik tepki yürüyüşleri ve mitingler yapıldığını hatırlatan Sözen, alanlarda toplanan vatandaşların birlik ve beraberlik mesajları verdiğini vurguladı.

        Ziya Sözen, ülkenin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmaya çalışanlar olduğuna işaret ederek, "Bugün Bingöl'de Kürtler, Türkler biriz, bir aradayız, tek sevdamız ay yıldızlı bayraklarımız. Burada teröre hep birlikte lanet okuduk. Terörün asla bizi temsil etmediğini bütün dünyaya haykıracağız. Onlar bizi bölmeye çalıştıkça bizler birleşeceğiz, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler