Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Adıyaman'da 20 köy ve 29 mezra ile Malatya'da 13 mahalleye kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden (AYKOME) yapılan yazılı açıklamaya göre, etkili kar yağışı nedeniyle Akçadağ'da 6, Darende'de 2, Hekimhan'da 3, Kuluncak'ta 2 mahalleye ulaşım yapılamıyor.

        Toplam 160 kilometre uzunluğundaki kapalı yolun açılması için 31 ekip iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

        - Adıyaman

        Adıyaman'da, 20 köy ve 29 mezraya ulaşım sağlanamaması nedeniyle İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

        Adıyaman merkeze bağlı 7, Gerger ilçesinde 2, Gölbaşı'nda 6, Kahta'da bir ve Sincik'te 4 köy yolu olmak üzere 20 köy ve bağlı 29 mezranın yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

        Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde de merkeze uzak mahalle yolları, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

        Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekiplerinin gece gündüz yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

        Yıldırır, vatandaşların yollardaki buzlanmaya karşı dikkatli olmasını ve araçlarında kar lastiği bulundurmalarını tavsiye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler