Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun İnsani Yardım Hareketince Ladik'te düzenlenen kampanyada toplanan un ve ilaçtan oluşan yardımlar, Halep'e gönderildi.

        Samsun İnsani Yardım Hareketi Onursal Başkanı Hüseyin Mutlu, Ladik Meydanı'nda, toplanan yardımların gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Ladiklilerin bütün hassasiyetlerini koruyup mazlum halkların ellerinden tutmaya devam ettiğini söyledi.

        "Endişelenme biz varız. Türkiye var" sloganıyla yola çıkarak mazlum halka varlıklarını hissettirdiklerini anlatan Mutlu, "Ortadoğu'da bütün insanların beklentileri Türkiye'den. Hafta sonu Halep'teydik. Biz 5 bin araç vardık. Bin 500 tır da bölgede vardı. Halep'te patlayan bomba ile Beşiktaş'ta patlayan bombanın hiçbir farkı yok. Ölen bizim insanımız." dedi.

        Suriyeli veya Afrikalının Türkiye'ye sığınabileceğini ama Türklerin sığınabileceği hiçbir yer olmadığını anlatan Mutlu, "Birlikteliğimizi daha fazla koruyalım. Mazlumların, yok edilmeye çalışılan insanların yanında olmak, elinden tutmak ve onlara sahip çıkmak zorundayız. Kampanyaya duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

        İnsani Yardım Hareketi Ladik temsilcisi Mehmet Eren ise kampanyaya yurt dışından bile yardım geldiğini dile getirerek, "Kampanyamız devam edecek. Herkesin bu yardımlarda emeği var. Tırımız un ve ilaç yüklü. Belediyemiz ve Diyanet, yardım kampanyalarına devam ediyor. Bu tırın Halep'teki kardeşlerimize umut olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

        Edilen duanın ardından yardım tırı, Halep'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bölgeye uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler