Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anayasa değişikliğine ilişkin referandum konusunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'na Erzincan'dan sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, hırsını bir tarafa bırak. Vatandaşın kafasını karıştırma çabalarını bir tarafa bırak. Ne diyorlar 'Cumhuriyet rejimi değişiyor diyorlar' yalan. Böyle bir şey olmadığını onlar da biliyorlar." dedi.

        Bakan Akdağ, Erzincan Belediyesi Çok amaçlı Toplantı Salonu'ndaki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin birbirleri ile vardiyalı çalıştığını belirtti.

        Teröre tepki gösteren Akdağ, "Birisi bırakıyor diğeri alıyor. DAEŞ'i böyle PKK'sı böyle DHKP/C'si böyle lanet FETÖ terör örgütü böyle. Böyle bir ortamdayız. Bu milletin bekası için Türkiye Cumhuriyeti'nin kuvvetlenmesi, güçlü olması lazım. Allah binlerce defa razı olsun Sayın Devlet Bahçeli bu gerçeği gören bir devlet adamı. Onun için bu uzlaşma gayretleri ve çabaları içerisinde Başbakanımız Binali Yıldırım ile uzun saatler süren görüşmeler, diyaloglar neticesinde ortaya işte anayasa referandum paketi gelmiş oldu." diye konuştu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu gün hırsları bir tarafa bırakmanın bugün milletin geleceği için Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için birlikte mücadele etme zamanı değil midir? Sayın Kılıçdaroğlu'na Erzincan'dan sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, hırsını bir tarafa bırak. Vatandaşın kafasını karıştırma çabalarını bir tarafa bırak. Ne diyorlar 'Cumhuriyet rejimi değişiyor diyorlar' yalan. Böyle bir şey olmadığını onlar da biliyorlar. Başbakanımız defalarca ifade ettiler. Bu ülkenin rejimini 1923’te cumhuriyet olarak belirledik, bundan geri dönmeye asla ve katha niyetimiz yoktur. Yaptığımız nedir hükümet etme sistemini değiştiriyoruz. O zaman niye milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorsun. Delikanlıca gel ben parlamenter sistemi savunuyorum, cumhurbaşkanlığı sistemini doğru bulmuyorum de, tartışalım. Ama lütfen yalan konuşma, lütfen milletin kafasını karıştırmaya çalıştırma."

        CHP'nin Cumhurbaşkanlığı sisteminin diktatörlük olduğunu iddia ettiğini aktaran Akdağ, "1960’ta bu ülkeye diktatörlük gelmedi mi? Sen alkışlıyordun. O günün mecmualarını, o günün basınını, o günün CHP'sinin ne söylediklerini getirip millete hep göstereceğiz. Böyle çarşaf, çarşaf göstereceğiz. Kaçamazlar, tarihlerinden ve geçmişlerinden kaçamazlar." ifadelerini kullandı.

        Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp bunu söylesin, o zaman anlarız. Desinler ki 'Bizim hareketimiz, bizim partimiz geçmişte darbelerin yanında durmuştur. Bizim arkadaşlarımız 27 Nisan'da e-muhtıra verildiğinde yanlış yaptılar, demokrasinin yanında durmak yerine o gün e-muhtırayı veren darbe heveslilerinin yanında durdular' desinler. 'Yanlış yapmışız o gün' desinler bugün konuştuklarının bir manası olacak. Bunları söylemiyorlar. Kendi geçmişleri başından sonuna kadar darbecilerle kol kola, darbe şakşakçıları ile kol kola olduğu halde bugün AK Parti’nin MHP ile getirip vatandaşın önüne koyduğu Cumhurbaşkanlığı sistemini 'otoriter olmaya gidecek' diye, 'diktatörlüğe gidecek' diye suçlamaya çalışıyorlar."

        Konuşması sırasında AK Parti tarafından referandum sürecinde partililere dağıtılmak üzere hazırlanan "Kararımız Evet" isimli kitapçığını partililere gösteren Akdağ, kitabın dikkatlice okunarak, özümsenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        Toplantıya, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram ile Erzincan Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut ve partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler