Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis Belediyesi, otomobilin çarptığı yaralı sokak köpeğine evinden getirdiği battaniyeyi örterek yardım gelene kadar başında bekleyen Suriyeli Hüseyin el-Hasan'ı ödüllendirdi.

        Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir, kadınlardan oluşan "Yardım Timi" ile Öncüpınar Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek Hasan'a battaniye hediye etti.

        Suriyeli çocukla yakından ilgilenen Özdemir ve beraberindekiler ailesine de gıda, kıyafet ve çeşitli hediyeler verdi.

        Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocuğun sergilediği davranışın tüm Türkiye'yi duygulandırdığını belirtti.

        Kilis Belediyesi olarak bu tür davranışlar karşısında sessiz kalamayacaklarını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

        "Hüseyin'i gösterdiği ulvi davranışı için ziyaret etmek istedik. Bazılarına küçük ve basit bir olaymış gibi gelebilir. Ama insanlık adına büyük bir davranış sergiledi. Kendi ihtiyacı varken, kendi ısınma sorunu yaşarken kendi battaniyesini yavru köpeğin üzerine koyması bizi çok duygulandırdı. Biz öyle bir milletiz ki bizde mazlumun dini olmaz diye bir anlayış var. Mazlum, bir insan, bir hayvan olabilir veya farklı bir canlı da olabilir. Hüseyin de kendi genlerinde olan o ulvi davranışı gösterdi bizde buna bağımsız kalamadık ve kendisini ziyaret ettik. Kendisinin verdiği kadar anlamlı değil ama ona battaniye hediye ettik."

        Hüseyin'in ailesi için de çeşitli hediyeler getirdiklerini aktaran Özdemir, bundan sonraki süreçte de onu yalnız bırakmayacaklarını her fırsatta ziyaretine geleceklerini sözlerine ekledi.

        Anne Emine el Hüseyin ise mahalleye geldiklerinde çocukların üşümesin diye muhtarın verdiği battaniyeyi çocuğun alıp köpeğin üzerine örttüğünü, oğluyla her zaman gurur duyduğunu aktardı.

        Hüseyin el-Hasan da köpeğin yaşadığı zor durum karşısında battaniyesini götürüp onun üzerine örttüğü için mutlu olduğunu belirterek belediye ekiplerinin kendisine ve ailesine getirdiği hediyeler için teşekkür etti.

        Dün, Öncüpınar Mahallesi Tibil Evleri mevkisinde sürücüsünün adı ve plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil, yoldan geçen sokak köpeğine çarptıktan sonra uzaklaşmış, vatandaşlar tarafından yol kenarına alınan köpeğin titrediğini fark eden Suriyeli ailenin 5 çocuğundan Hüseyin el-Hasan (8), evinden battaniye getirerek yaralı köpeği sarmış, ekipler gelinceye kadar başından ayrılmamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler