Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Bu 18 maddenin, arkasında duramayacağımız, izah edemeyeceğiz hiçbir maddesi yok. Bu kadar net söylüyorum." dedi.

        Kütahya'nın Simav ilçesindeki Eynal Tesisleri'nde, partisince düzenlenen toplantıya katılan Sorgun, burada yaptığı konuşmada, Simav halkının AK Partiye büyük teveccühü olduğunu, halk oylamasında da aynı teveccühü göstereceklerine inandığını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar insanları yanıltmadığını, 16 Nisan'dan sonra da yanıltmayacağını dile getiren Sorgun, şöyle konuştu:

        "Bugüne kadar bu toplumu Recep Tayyip Erdoğan ne zaman yanıttı? Ne zaman aldattı? Ne zaman mahcup etti? Yüzümüzü ne zaman yere baktırdı? Elhamdülillah öyle bir iletişim kurdu ki ne siz onu mahcup ettiniz millet olarak ne de Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sizi mahcup etti? 'Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız' dedi. Dik durduğunu da bütün dünyaya gösterdi mi? Herkes sus pus olurken 'Dünya beşten büyüktür' diyebilen başka biri çıktı mı? Nüfusu, toprağı, askeri, parası, petrolü fazla olan kimin sesi çıktı? Yine bizim adımıza Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi çıktı."

        Anayasada yapılan değişikliklerin önemine değinen Sorgun, "Bu değişikliğin önemini arkadaşlarımız çok iyi anlattılar. Benim mesleğim avukatlık. Bu 18 maddenin arkasında duramayacağımız, izah edemeyeceğiz hiçbir maddesi yok. Bu kadar net söylüyorum. Yetki ya sizde olacak ya da sizin seçtikleriniz de." ifadelerini kullandı.

        Sorgun, anayasa değişikliğinin iki ayağının olduğunu, bu iki ayağın da halka dayandığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Türkiye Büyük Millet Meclisini seçeceksiniz, kanunları çıkaracak. Cumhurbaşkanını seçeceksiniz çıkarılacak kanunları uygulayacak. İkisini de siz seçeceksiniz. Üçüncü bir şey yok. Kendi kafasından 'Ben de yetkiliyim' diyen biri çıkmayacak. Hesabını da soracaksınız. Bunun iki ayağı da sizden yetki alacak. Yasama ayağı da yürütme ayağı da sizden yetki alacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler