Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Vali Cüneyit Orhan Toprak, törende yaptığı konuşmada, tarihin derinliklerinden gelen yüce milletin bekası, milli birlik ve beraberliğin genel ifadesi olan İstiklal Marşının kabulünün 96'ncı yılını kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını söyledi.

        Toprak, "12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük bir coşkuyla, oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen ve merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşımızın, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur." dedi.

        "Ömrünü vatana, millete, hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bu uyanış destanında, bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır." diyen Vali Toprak, şunları kaydetti:

        "Her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşı, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleyi ve insanüstü gayreti de işaret etmiştir."

        Öğrencilerin gösterilerine yer verilen törende "İstiklal Marşını en güzel okuma" yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri dağıtıldı.

        Yarışmada birinci olan Gazi İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Buşra Tandoğan, İstiklal Marşını gözyaşları arasında okudu.

        Tandoğan daha sonra açtığı Türk bayrağını öperek Vali Toprak'a verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler