Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Brent petrolün varil fiyatı dün ABD'de açıklanan petrol stok verileri sonrası bugün 51 dolar seviyesinde yatay seyrine devam ediyor.

        Brent petrolün varil fiyatı, dün 51,31 dolardan güne başlarken gün içinde en yüksek 51,41'i gördü.

        Bu sabah güne 51,48 dolarla başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.33 itibarıyla yüzde 0,25 değer kazanarak 51,61 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varil fiyatı ise 48,51 dolardan alıcı buldu.

        Amerikan Petrol Enstitüsü dün ABD'de petrol stok verilerinin 531 bin varil düştüğünü açıkladı. Uzmanlar stokların 3 milyon varil yükseleceğini tahmin ediyordu. Beklentinin çok altında gerçekleşen stok düşüşü fiyatları yukarı yönlü destekledi.

        OPEC dün aylık petrol raporunda, üretimin şubat ayında bir önceki aya göre 140 bin varil azalarak 31 milyon 960 bin varile, küresel üretimin ise 210 bin azalışla 95 milyon 880 bin varile gerilediğini bildirdi.

        Küresel piyasalarda gün içinde, ABD Merkez Bankası'nın Açık Piyasa Komitesi toplantısından çıkacak kararlar, ABD şubat ayı enflasyon ve perakende satış verileri ve İngiltere'de ocak dönemi işsizlik rakamları takip edilecek.

        Ayrıca, petrol fiyatları üzerinde ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından açıklanacak stok verilerinin ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın aylık petrol piyasası raporunun etkili olması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler