Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 13 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve daha sonra adliyeye sevk edilen 13 kişiden 6'sı tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Silm AŞ Nilüfer Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptıkları belirlenen 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İstanbul, Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa'daki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı.

        Şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel oldukları, bazılarının da örgüt elebaşının talimatına uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları öne sürülmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler