Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ''Evet denildiği zaman, bundan sonra cumhurbaşkanları başbakanlara anayasa kitapçığı fırlatmayacak ve ülkede kriz olmayacak. Öyle bir süreç ebediyen tarihe karışacak.'' dedi.

        Bakan Özlü, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da Türkiye'nin önemli bir halk oylamasına gideceğini belirtti.

        Anayasa değişiklik paketinin, MHP ile işbirliği içerisinde hazırlandığını ifade eden Özlü, anayasa değişikliğinin olması için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yola çıktıklarını kaydetti.

        Anayasa paketindeki değişmesi istenen 18 maddenin birinin bile 'evet' oyu vermeye yeterli olduğunu vurgulayan Özlü, partinin bütün kademesindeki herkesin canla başla çalışması gerektiğini söyledi.

        AK Parti olarak inadına değil, inandıkları için "evet" oyu kullanacaklarını anlatan Özlü, ''16 Nisan'da halk oylaması olacak. Burada oy kullanacağız. 'Evet' ya da 'hayır' diyeceğiz. Biz AK Parti olarak MHP ile hazırladığımız taslağa 'evet' oyu verilmesini istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Evet denildiği zaman, bundan sonra cumhurbaşkanları başbakanlara anayasa kitapçığı fırlatmayacak ve ülkede kriz olmayacak. Öyle bir süreç ebediyen tarihe karışacak." diye konuştu.

        Bakan Özlü, daha sonra Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Özlü, şehit ve gazi aileleri ile sohbet ederek yemek yedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler