Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ülkemizin geleceğiyle ilgili bir oylama yapıyoruz, bize Almanlar, Hollandalılar ya da bilmem kimler geleceğimizi öğretemezler, biz kendi geleceğimizi kendimiz tayin edeceğiz." dedi.

        Bakan Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Toplantı Salonunda, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

        Burada katılımcılara hitap eden Akdağ, AK Parti hükümetleri olarak sivil toplum kuruluşlarına önem verdiklerini belirterek, sorunların çözümü konusunda, STK'ları paydaş olarak gördüklerini ifade etti.

        Bakan Akdağ, halk oylamasına giderken de sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden destek beklediklerini dile getirerek, bunun bir partinin yada kişinin meselesi olmadığını vurguladı.

        Türkiye'yi ileriye taşıyacak sağlam zeminli sistem ortaya koymak istediklerini anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, mevcut sistemin sağlam olmamasından dolayı, zaman zaman sıkıntılarla karşılaşıldığını hatırlattı.

        Akdağ, sistemin zaafından yararlanmak isteyen bazı grupların ülkede belli dönemlerde darbe yapmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:

        "Zaman zaman bu sistemin oluşturduğu belirsizlikleri çok iyi kullanan çevreler, askerlerin içindeki bir kısım cunta niyetli kişiler, yargı mensupları, aynı şekilde milletin üstünde bir vesayeti gerekli gören bazı entellektüel geçinen çevreler, sermaye, medya Türkiye'yi 60'ta bir ihtilale götürdüler. Pırıl pırıl insanlar dar ağaçlarına götürüldü her cumhurbaşkanlığı seçimini bir krize çevirdiler, 72'de muhtıra verdiler, 80'de ihtilal yaptılar, 28 Şubat'ta post modern darbe adı altında bin yıl süreceğini iddia ettikleri yeni bir darbe yaptılar; ve AK Parti iktidara geldikten sonra da bunu yapmaya çok teşebbüs ettiler. Bunların sonuncusu da 15 Temmuz oldu. Ama millet gerçekten başında milletini arkasına almış, demokrat bir liderle birlikte yürüdüğü için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la yürüdüğü için bu darbe heveslileri havalarını aldılar, muvaffak olmadılar."

        - "Referandum vesayetin sonu olacak"

        Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir sistem değişikliğine gideceğini hatırlatan ve bunun ülke için güzel sonuçlar ortaya koyacağına inandığına değinen Bakan Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Ülkemizin geleceğiyle ilgili bir oylama yapıyoruz, bize Almanlar, Hollandalılar ya da bilmem kimler geleceğimizi öğretemezler, biz kendi geleceğimizi kendimiz tayin edeceğiz, bu millet böyle bir millet. Onlara bakarsanız zamanında da Kurtuluş Savaşı'nda Amerika mandacıları, İngiliz muhipleri vardı, onlara da sorarsanız başka bir çare yoktu. Halbuki biz tam bağımsızlığın, özgürlüğün bu ülke için olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Bu referandum milletin iradesi dışındaki her türlü vesayetin Allah'ın izniyle sonu olacaktır."

        Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

        Söz konusu programa Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve kanaat önderleri katıldı.

        Bakan Akdağ ve beraberindekiler toplantının ardından vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, halk oylamasıyla ilgili bilgi verdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın gönderdiği mektupları ilgili vatandaşlara veren Akdağ, burada altın gününün düzenlendiğini öğrenince çocuklara para taktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler