Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: Dilan ve Engin Polat operasyonunda flaş gelişme! 5 şüpheli daha adliyeye sevk edildi, 2 kişi için tutuklama talebi! - Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kara para aklama, belgede sahtecilik, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak ve vergi kanununa muhalefet suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan, emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheliden 5'i bu sabah adliyeye sevk edildi.

        1.8 MİLYON TL'Yİ KAÇIRMA İDDİASI

        DHA'da yer alan habere göre sevk edilen şüpheliler arasında Ankara'da, Polat çiftine ait 1 milyon 800 bin lirayı kaçırmaya çalışan Mustafa Özalp ile kız arkadaşı Kübra Doğan'ın da olduğu öğrenildi.

        ASİSTANI SERBEST BIRAKILDI

        Operasyonun ilk günü gözaltına alınan ve Dilan Polat'ın asistanı olarak bilinen Dilara Ülger'in ise ifadesinin ardından savcılık kararıyla serbest kaldı.

        REKLAM

        ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER

        Özalp ve Doğan'la birlikte sevk edilen diğer 3 şüphelisini Uğurcan Ayyıldız, Gözde Bilgiç ve İsmail Bilgiç oldukları öğrenildi.

        12 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

        Daha önce, Dilan-Engin Polat çiftine yönelik yapılan operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

        2 ŞÜPHELİ DAHA TUTUKLANDI

        2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Savcılık ifadelerinin ardından Mustafa Özalp ve Uğurcan Ayyıldız tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği Mustafa Özalp´in 'Mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Vergi usul kanuna muhalefet' ve 'Yasadışı bahis' suçlarından, Uğurcan Ayyıldız'ın ise, 'Mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'Vergi usul kanuna muhalefet' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

        Diğer şüpheliler Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç ve Kübra Doğan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        "ÇOCUKLARIMA İYİ BAKIN"

        Tutuklanan şüpheli Uğurcan Ayyıldız hakimliğe sevk edilirken yakınlarına dönerek "Çocuklarıma iyi bakın" dedi.

         Dilan ve Engin Polat tutuklandı
        Dilan ve Engin Polat tutuklandı Haberi Görüntüle
         Dilan Polat: Ben sadece reklam yaptım
        Dilan Polat: Ben sadece reklam yaptım Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ