Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz aynı denizi, aynı dağı ve aynı kültürü paylaşıyoruz. Bu nedenle, iki ülke arasında dostluğu ve barışı arttırdığımız sürece mutluluk da artacaktır." dedi.

        Yunanistan'ın Milli Günü dolayısıyla Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis ev sahipliğinde Ankara Palas'ta düzenlenen resepsiyona, Bakan Zeybekci'nin yanı sıra Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, başkentteki misyon şefleri ve askeri ataşeler katıldı.

        Resepsiyonda konuşan Zeybekci, dost ve komşu ülke Yunanistan'ın Milli Günü'nü kutladı.

        "İbni Haldun'un "coğrafya kaderdir" sözünü hatırlatan Zeybekci, "Coğrafya sadece harita değildir. Coğrafya kültür, coğrafya insan olmak ve coğrafya her şeydir. Bu nedenle, iki ulus ve ülke olarak coğrafyayı birlikte paylaşıyoruz. Biz aynı denizi, aynı dağı, aynı kültürü paylaşıyoruz. Aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Bu nedenle, iki ülke arasında dostluğu ve barışı arttırdığımız sürece mutluluk da artacaktır." dedi.

        Belediye Başkanlığı döneminde Yunanistan'ın Sakız adasında yaşadığı bir anısını anlatan Zeybekci, bölge halkının kendilerini çok iyi ağırladığını kaydetti.

        Bakan Zeybekci, "Yemekler, isimler, kültür ve oyunlar aynıydı. Yanında iki torununu tutarak yaşlı bir kadın geldi. Bana, 'Biz seninle akrabayız' dedi. Ben de 'Mutlaka akrabayız, çünkü aynı coğrafyanın insanlarıyız' dedim. Çünkü, 'Benim soyadım Zeybeki, senin soyadın ise Zeybekci. Mutlaka akraba olmamız lazım' dedi. Benim hiç unutamadığım güzelliklerdendir. Onlar sirtaki oynadı biz zeybek oynadık." diye konuştu.

        Büyükelçi Loukakis de iki ülke liderlerinin 1930'da Ankara Palas'ta dostluk anlaşması imzaladığını anımsatarak, bu şekilde iki halk arasında yakınlaşma ve uzlaşma başladığını belirtti.

        Dostluğun ve bu tarihi binanın ruhunun, iki ülke arasında ileri dönemlerde dostluk ilişkilerini sürdürmek için siyasetçilere ilham kaynağı olduğunu söyleyen Loukakis, iki halk arasındaki dostluğun tarihi dönemeçleri aşarak sınamaları fırsatlara dönüştüreceğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler