Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlara işaret ederek "Ramazan, birbirimize yardım ve dua etmek için tefekkürün ve anlayışın zamanıdır." dedi.

        SESRIC Genel Direktörü Kulaklıkaya'nın ev sahipliğinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız ve İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Kerem Ahmet Kıratlı'nın yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katıldığı iftar programı düzenlendi.

        Kulaklıkaya, programda yaptığı konuşmada, bu ramazanın aynı zamanda SESRIC'in kuruluşunun 39. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak "Hepimiz toplumlarımızı temsil ediyoruz. Dayanışma da toplumun temel direğidir." diye konuştu.

        Bugün İslam dünyasının birçok sorunla karşı karşıya olduğunun altını çizen Kulaklıkaya, "Ramazan, birbirimize yardım ve dua etmek için tefekkürün ve anlayışın zamanıdır." ifadesini kullandı.

        Kulaklıkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İslam'ın bütün öğretisi Müslümanlar arasında kapsayıcı bir dayanışmayı tasdik etmektedir. Bundan dolayı ferdiyetçilik, kendini düşünme ve karşıtçılık, İslam toplumuna yabancı olan olgulardır. İslam toplumu, daha çok samimi kardeşlik, adaletli bir şekilde karşılıklı yardımlaşma ve saygı üzerine yaşamıştır."

        İftar programında çok sayıda davetli ve diplomatik misyon temsilcisi de yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler