Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk gününde 50,50 dolardan işlem görüyor.

        Brent petrolün varil fiyatı, cuma günü 50,21 dolardan güne başlamış ve gün içinde en yüksek 50,49 doları görmüştü. Bu sabah güne 49,94 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.46 itibarıyla yüzde 1,21 artarak 50,50 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise 48,21 dolardan alıcı buldu.

        ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) verilerine göre, geçen yılın ekim ayında günlük ortalama 8,4 milyon varile kadar gerileyen ABD'de ham petrol üretimi, geçen hafta itibarıyla günlük ortalama 9,3 milyon varile yükseldi. ABD'de artan üretim petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

        Küresel piyasalarda bugün, Almanya, Avro Bölgesi, İngiltere ve ABD mayıs ayı hizmet sektörü PMI verileri, ABD mayıs ayı ISM imalat dışı endeksi ve nisan ayı fabrika ve dayanıklı mal siparişleri verileri izlenecek.

        Ayrıca, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar ile diplomatik ilişkileri kesmesinin petrol piyasasına yansımaları takip edilecek.

        Petrol piyasaları ise bu hafta ABD'de açıklanacak stok verilerine odaklandı.

        Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 50,70-51,45 dolar aralığının direnç bölgesi, 49,45-49,90 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler