Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin (DAGEM) çalışmalarını yerinde incelemek ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi edinmek amacıyla bakanlık çalışanları ve akademisyenlerden oluşan Kenyalı heyet, Düzce'ye geldi.

        Bakanlık yetkilisi David Palla, akademisyen Wanja Kinuthia ve arıcılık alanında özel sektör yetkilisi Ernest Simeoni'den oluşan konuk heyet, ilk olarak DAGEM'i ziyaret etti.

        Misafir heyeti, DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Merkez Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele, Düzce Üniversitesi Arıcılık Programı Bölüm Başkanı Dr. Münir Uçak ve arıcılık eğitimi gören öğrenciler karşıladı.

        Kenya'nın kıyı bölgelerinde, iç ve dağlık kesimlerde arıcılığı geliştirerek önemli bir gelir kaynağı haline getirmek istediklerini aktaran Kenyalı heyet, ülkelerindeki mevcut arıların "hırçın ve verimsiz" olduğunu belirtti.

        Düzce Üniversitesi'nin, DAGEM'de yaptığı çalışmalardan ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade eden konuk heyet, arıcılık alanında bilimsel ve teknik çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

        Ziyarette, DAGEM Müdürü Kekeçoğlu tarafından arıcılıkla ilgili sosyal ve bilimsel projeleri içeren sunum yapıldı.

        Yığılca bal kooperatiflerini de ziyaret eden misafir heyet, arıcılarla bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

        Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı da makamında ziyaret eden konuk heyet, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek, arıcılığın geliştirilmesi konusunda Düzce Üniversitesi'nden destek beklediklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler