Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da düzenlenen "Eğitime Uzanan Altın Renkli Eller" resim sergisinden elde edilecek gelir şehit ailelerine bağışlanacak.

        Vali Seddar Yavuz, Altınordu Belediyesi ile Pempe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinin iş birliği ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası fuaye alanındaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

        Şehadetin, Allah'ın daveti olduğunu belirten Yavuz, "Şehitlerimizin kutsal emanetlerine toplum olarak daha fazla sahip çıkmalıyız. Onlar için ne yapsak azdır. 'Allah Allah' nidalarıyla adeta gül bahçesine girercesine şehadete koşan asil bir milletin evlatlarıyız hamdolsun." dedi.

        Yavuz, milletleri büyük yapan en büyük özelliklerden birinin, davaları için fedakarlık yapan insanlara gösterdikleri vefa olduğunu vurgulayarak, "Şehit çocuğunun başı okşanmıyorsa, şehit babasının eli öpülmüyorsa, şehit annesinin derdine çaresi aranmıyorsa o milletlerden büyük millet olmaz. Onlar, tarih sahnesine gelirler ve giderler. Allah'a hamdolsun ki biz bir şehit veriyoruz, bir evladımızı kaybediyoruz ama 80 milyon akrabamız, kardeşimiz, anamız, babamız oluyor." diye konuştu.

        Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, sergideki resimlerin satışından elde edilecek gelirin şehit çocuklarının eğitimi için bağışlanacağını anımsatarak, bu nedenle etkinliğin ayrı bir değeri olduğunu söyledi.

        Tekintaş, sergide 48 ressama ait 52 tablo yer aldığına işaret ederek, bu tür sosyal projelerde bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

        Davetlilerin, 12 Kasım'a kadar açık kalacak sergiyi gezdiği tören, projeye katkı sunanlara katılım belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler