Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKKMB VE TKDK FİNANSMAN PROTOKOLÜ İMZALADI

        MALATYA (İHA) - Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) protokol imzaladı.

        Tarım ve hayvancılık alanında sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, kırsal alanlardaki yatırımların desteklenmesi konusunda Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında projelerin finansmanı sorununa kalıcı çözümler oluşturmak için finansman protokolü imzalandı. Söz konusu protokolün detaylarını görüşmek ve aktif olarak işletilmesini sağlamak amacıyla TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet H. Dere ve Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Adil Önal, bugün bir araya geldi.

        Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Önal, iki kurumun bir araya gelmesinin projelerin finansmanı noktasında çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bu protokol sayesinde çiftçilerimiz ve yatırımcılarımız bizden aldıkları kredi ile projelerini gerçekleştirecek, ardından TKDK'dan aldıkları hibe ile kredileri geri ödeyebilecek" dedi.

        Önal'ın ardından söz alan ve protokolün önemine değinen TKDK Malatya İl Koordinatörü Dere, "Desteklerimizi anlatırken bize en fazla sorulan soru 'Bu projeleri karşılayacak parayı nereden bulacağız?' şeklinde idi. Bu protokolle birlikte yatırımcılarımızın öz kaynak konusundaki endişeleri önemli oranda giderilmiş olacaktır" ifadelerine yer verdi.

        Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Koçak ise, imzalanan bu protokolün finansman problemlerine çözümler getirmesinin yanında üreticinin ürettiği ürünün pazarlanması ve satışı için de önemli tespitler içerdiğini, bu noktada isteyen üreticilerin ürünlerinin sözleşmeli üretim şeklinde satın alınabileceğinin altını çizdi.

        (ZIG-VSA-Y)

        16.06.2015 17:12:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler