Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MESKİSPOR ATLETİZM SPORCUSU DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

        - MESKİSPOR ATLETİZM SPORCUSU MİKDAT SEVLER, DÜNYA LİSELER ARASI ATLETİZM FEDERASYONU TARAFINDAN ÇİN'DE DÜZENLENEN ŞAMPİYONADA, DÜNYA

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Meskispor Kulübü Atletizm Sporcusu Mikdat Sevler, Dünya Liseler Arası Atletizm Federasyonu (IFF) tarafından Çin'in Wuhan kentinde düzenlenen dünya şampiyonasında, 110 metre engellilerde dünya şampiyonu oldu.

        Spora olan yatırımları ile gençlere spor yapma imkanını artıran Meskispor Kulübü, bu yatırımlarının meyvelerini yeni şampiyonlar çıkararak alıyor. Meskispor Kulübü Atletizm Sporcusu 17 yaşındaki atlet Mikdat Sevler, mayıs ayında İstanbul'da düzenlenen Olimpik Baraj Salon Yarışmaları'nda, 60 metre engellide 7,93'lük dereceyle Türkiye rekoru kırdıktan sonra yeni bir başarıya daha imza attı.

        Çin'deki Dünya Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönen Mikdat Sevler, aynı zamanda bu başarısıyla Türk bayrağını böyle önemli organizasyonda dalgalanmasına ve İstiklal Marşımızın okunmasına da vesile oldu.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Dünya Şampiyonu olan Meskispor Kulübü Atletizm Takımını tebrik ederek, "Mersin'in sporcuları zorlu bir müsabakayı şampiyonlukla sonuçlandırdı. Mikdat Sevler sporcumuz bizleri gururlandırdı. Genç sporcularımızın başarıları geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu başarının diğer sporcularımıza da örnek olmasını diliyorum. Mikdat Sevler'i ve başarısında emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

        Elde ettiği dereceler sayesinde Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenecek Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını anlatan Mikdat Sevler ise, orada da iyi sonuçlar elde etmeyi hedeflediğini söyledi.

        (HSK-Y)

        13.07.2015 11:53:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler