Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALAADDİN YILMAZ'DAN MİMARLAR ODASI'NA TEPKİ

        BÜLENT VELİOĞLU

        BOLU (İHA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından Köroğlu Ormanları'nda 51 bin hektarın turizm yapılaşması izni sonrasında Danıştay'a dava açılmasını sert sözlerle eleştirerek, "Eğer Bolu'da bir orman katliamı olacaksa onun karşısında duracak Bolululardır. Bolu insanı bir ağaç bile kesmez" dedi.

        Resmi Gazete'de 22 Ağustos'ta yayımlanan Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kararıyla Kartalkaya Kayak Merkezi'nden Karacusu Termal Merkezi'ne kadar, Seben Taşlıyayla Göleti, Aladağ Göleti'ni de kapsayan Bolu merkez, Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben ilçelerine yayılan 51 bin 450 hektarlık alan, doğa ve turizm yatırımları için teşvik kapsamına alınarak imara açılmıştı. Alınan bu karar sonrasında Türkiye Mimarlar Odası tarafından kararın durdurulması için Danıştay'a dava açıldı.

        Kararla bölgede ağaç katliamı yaşanacağı iddialarına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, "Eğer Bolu'da bir orman katliamı olacaksa onun karşısında duracak Bolululardır. Bolu insanı bir ağaç bile kesmez. Ormanı yok edip oranın arazi haline dönüştürülmesi Bolu'da sağlanamaz. Eğer bu insanlar bu kadar orman sevgisi içindelerse Karadeniz'deki bütün ormanların fındık tarlası olması konusundaki duyarlılıkları nerede diye sorarım. Bolu'da kereste sanayi bile gelişmemiştir. Bolu ormanına sahip çıkan tek ildir. Biz ormanımıza sahip çıkarız. Bize gölge etmesinler" diye konuştu.

        "Bu işler kolay değil" diyen Başkan Yılmaz, "Basın bu siyasi şovun peşine gittiği için bu tarz eylem ve olayların haber değeri buluyor. Zaten Kartalkaya ve diğer bölgeler uzun yıllardır teşvik alanı içinde. Yani teşvik alanı içinde olması ne ifade ediyor. Oraların yok edilip yıkılıp bina yapılmasını mı? Bu kadar kolay mı bu işler" şeklinde konuştu.

        Olayları büyütenlerin basit şovlarla ülkeyi bu noktaya götüremeyeceklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu;

        "Bundan sonra bunun üzerine çalışacaklar. Ben şu anda Gölcük Tabiat Parkının çevresini belediye olarak işletmiş olmamıza rağmen, bir planlama içinde geleceğe planlı şekilde gitmesini sağlayacak izni daha bakanlıktan alamadım. Üstelik tek başına iktidar olan bir partinin belediye başkanı olarak alamadım. Bu işler öyle çocuk oyuncağı gibi kolay şeyler değil. Basit şovlarla ülkeyi bu noktaya götüremezler."

        (BV)

        01.11.2015 16:18:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler