Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA'DAN SURİYE'YE 1 TIR İNSANI YARDIM

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya İHH'nın hazıladığı içinde un ve battaniyenin bulunduğu 1 TIR, savaş mağduru halka ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi.

        AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı'nın da katıldığı törende bir konuşma yapan İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya'dan 8. yardım TIR'ını bölgeye gönderdiklerini ifade etti.

        Yenipazar, "10 ay önce başlattığımız 'Suriye'ye acil yardım' başlıklı iyilik çalışmamızı devam ettiriyoruz. Kütahya'daki hayırsever kardeşlerimizin katkısı ile bu gün 8. TIR'ımızı bölgeye göndermek üzere yola çıkaracağız inşallah. TIR'ımız 520 çuval un ve 70 battaniyeden müteşekkil. Bilhassa Türkmen kardeşlerimize karşı başlatılmış ateşin ve zulmün arttığı bu günlerde, yaklaşmakta olan kışla birlikte bölgede yaşam şartları çok ağırlaştı. Şu an Suriye de yaşamla mücadele eden kardeşlerimizin aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyaçları var.Fakat öncelikle acil yardım kapsamında bize bildirilen acil ihtiyaç listesini de sizlerle paylaşalım istiyoruz. Bunlar;Un, Konserve, pirinç, bulgur, nohut, fasulye, mercimek, makarna, zeytinyağı, sıvı yağ, kışlık giyecek (bot, mont, atkı, eldiven, çorap gibi), ağrı kesici ve iltihap giderici ilaçlar, bit ilacı, süt ve bebek maması. Bunun dışında belki aklımıza gelmeyecek tırnak makası, dikiş iğnesi gibi hayatın içinde önemsiz gibi görünen ama yokluğunda büyük önem arz eden eşyalarda ihtiyaç kapsamında elbette. Biz aciliyet sıralamasına göre bu listeyi sizlerle paylaştık.'Suriye'ye acil yardım' kapsamında yardım toplama ve bölgeye iletme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Kütahya merkezde, Tavşanlı'da, Gediz'de, Simav'da yardım toplama faaliyetlerimiz hız kazanmış durumda. Kütahyalı kardeşlerimiz her zaman olduğu gibi bu konuya duyarsız kalmıyor elbette. Yine de gayretimizi biraz daha artırıp bu zor günlerinde Suriye bölgesindeki kardeşlerimize insanlığımızın ve imanımızın gereği daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

        İnsanın asli ömrüne göre çok kısa olan bu dünya öyle ya da böyle bitiverecek. Onlar orda biz burada sınanıyoruz. Bunu aklımızdan çıkarmayalım. Hiçbir insan dünyanın neresinde olursa olsun bir başka insanın imdadına duyarsız kalamaz. Çünkü biz insanız ve bu insanlığımızın gereğidir.Allah tüm insanlığın yardımcısı olsun, insan kisvesi altında şeytanın oyuncağı olmuş insanlık düşmanlarını da fırsat vermesin diyoruz. Hayır sahiplerinin Allah hayırlarını kabul etsin. İyilik ve barış mücadelemiz büyüyerek devam etsin. Biz hak edelim ve bilinçle el açıp isteyelim, Rabbimizde yeryüzünden savaşı ve zulmü silip atsın. Yeryüzü bir barış ve adalet yurdu haline dönsün.Destek vermek üzere buraya gelen kardeşlerimize teşekkür ediyor ve sizleri Allah'a emanet ediyoruz" diye konuştu.

        Törenin sonunda içinde un ve battaniyenin bulunduğu TIR dualar eşliğinde Suriye'ye gönderildi.(EFE)

        02.12.2015 13:26:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler