Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ERGÜN'DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden kardeşlerimizin toplumsal hayata uyum sağlamalarını ve günlük ihtiyaçlarını gidermelerini temin etmek hepimizin insanlık görevidir. Engellilere korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetleri sunmak sosyal belediye olmanın da bir gereği ve yükümlülüğüdür. Bize göre engelli olmak kusur, acizlik ve acınacak bir durum değildir. Engelli kardeşlerimizin, hayatlarını huzur ve güven içinde sürdürmeleriyle birlikte sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal hayata katılımlarını arttırmak için elimizden geleni yapmalıyız."

        ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ENGEL TEŞKİL ETMEMELİYİZ

        Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların sosyal hayata entegresi noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ergün, "Son olarak il genelindeki toplu ulaşım hamlemizde engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği otobüsleri tercih ettik. Engelli vatandaşlarımızın akülü tekerlekli sandalye taleplerine il genelinde yanıt veriyoruz. Kaldırımların engelli vatandaşlarımızın geçişlerine uygun yenilenmesi, görme engelli vatandaşlarımız için sesli sinyalizasyon sistemleri gibi engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarımız da devam ediyor. Alaşehir, Kula ve Yunusemre'de engelli çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz engelsiz parkları da yaygınlaştıracağız. Hepimizin birer engelli adayı olduğu yönünde artık klasikleşen bir söz var. Önemli olan engelli vatandaşlarımıza engel teşkil etmemek. Bu sözden hareketle, engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşması için ne çalışma yapmak gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

        (SC-Y)

        02.12.2015 14:10:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler