Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE'DE 63 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

        RECEP ERGİN

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de dün gün boyu etkili olan kar yağışının ardından 63 köy yolu ulaşıma kapandı.

        İl merkezinde de etkili olan ve kalınlığı 8 santimetre olarak ölçülen kar yağışının ardından il genelinde özellikle yüksek kesimlerdeki çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kar yağışının ardından sabahın ilk saatlerinde durum tespiti yaparak kapalı köy yollarını belirlediklerini ve ardından hemen karla mücadele çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        "KÖY YOLLARININ BÜYÜK BİR KISMI BUGÜN AÇILACAK"

        Akdoğan, merkez ilçede 10, Kelkit ilçesinde 6, Köse ilçesinde 3, Kürtün ilçesinde 20, Şiran ilçesinde 3 ve Torul ilçesinde 21 olmak üzere il genelinde 63 köy yolunun ulaşıma kapandığını, 13 ekip ve iş makinesiyle birlikte taşımalı okul kapsamındaki köyler başta olmak üzere karla mücadele çalışmalarının başlatıldığını ve gün içerisinde yolu kapalı olan çok sayıda köy yolunun ulaşıma açılacağını belirtti.

        "KARAYOLU GEÇİTLERİ AÇIK, ZİNCİRSİZ YOLA ÇIKMAYIN"

        Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Kelkit-Şiran arasındaki Çilhoroz dağı, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı geçitlerinin ulaşıma açık olduğunu, ekiplerin tuzlama çalışması yaptıklarını söyledi. Yetkililer, yola çıkacak vatandaşların araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.

        DON OLAYINA DİKKAT

        Meteoroloji yetkilileri ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4 derece olarak ölçüldüğü Gümüşhane'de kar yağışının aralıklı olarak Cuma gününe kadar devam edeceğini, kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

        (RE-ÖS-Y)

        03.12.2015 13:44:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler