Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİNDE, 'EĞİTİM VE ÖĞRETMEN' ANLATILDI

        CİHAN KİZİR

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Vehbi Koç Konferans Salonu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle "Eğitim ve Öğretmen" konulu konferans verdi.

        Adıyaman Üniversitesi Yeniler Topluluğu tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Duran, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

        Eğitimin tanımını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Kur'an-ı Kerim'den ayetlere vurgu yaparak bilenle bilmeyen arasındaki farkı ortaya koydu. Prof. Dr. Gönüllü ailesinin yanından ayrılan bir nesil neredeyse bebekliğinden ergenliğinin sonuna kadar öğretmenlerin elinde yetiştiğini söyledi. Öğretmenin vasıflarına da değinen Prof. Dr. Gönüllü, "Öğretmenler birbirine saygı duymadan toplumdan saygı bekleyemezler. Öğretmen olmak hayat boyu öğrenmeye açık olmaktır. Öğretmenlik, dünyanın hiçbir ülkesinde çok fazla kazandıran bir meslek değildir. Bu meslek sevgi ile yapılabilecek, idealist insanların uğraşması gereken bir meslektir. Eğitim ve öğretim iki ayrı unsur değildir. Birbirine sımsıkı kenetlenmiş bir bütündür. Eğitimde gaye, hedef olmalıdır. Samimiyet olmalıdır. Güzel ve doğru duygular içinde olmak gerekir. Bunlar işlerimize ve öğrencilerimize tıpkı yansır. Merhamet olmalıdır. Öğretmen söylediğini yaşamalı, yaşadığını söylemelidir. Öğretmen örnek olmalıdır, sevmeli ve sevdirmelidir. Öğrenmeye istek uyandırmalıdır. Öğretmen her bir öğrencisini iyi tanımalıdır. Her birine ayrı ilgi ve alaka göstermelidir. Eğitimde mükafat da olmalıdır. Öğretmen dersi kolaylaştırmalıdır. Ebeveynler Allah'ın bir emaneti olan çocuklarını, yavrularını geleceğe hazırlama noktasında gerekeni yapmalı, küçüklüğünden itibaren çocuklarını yüksek hayallerle yetiştirmeli, onları ilim ve irfanla donatmalıdır. Öğretmen ve ebeveynler çocuklara hakkaniyeti aşılamalı, hak ve hukuku iyi öğretmelidir. Liyakatin önemli olduğunu benimsetmelidir. Çocuğa kendine güven duygusu verilmeli ancak bu boş özgüven değil de nitelikli özgüven olmalıdır. Çocuğa zorluklara dayanma ve zorluklarla baş etme özelliği kazandırılmalı, vazgeçme ve boş vermeden kaçındırılmalıdır. İyi işleri yapmaya yönlendirilmeli, nefsin isteyeceği olumsuzluklardan uzaklaşma eğitimi verilmelidir. Nefis terbiyesi bilinci verilmelidir. Birlikte yaşama kültürü verilmeli, yaşamda karşısına çıkan muhtemel rakipleri olabileceğini bu rakiplerin düşman olmadığı anlatılmalıdır. Son olarak çok önemli bir husus ise çocuklara ölçülü olmayı öğretmeliyiz. Olumlu ve olumsuz her şeyi derecelendirebilmeli ve sıralayabilmeli. Basmakalıp doğrularla değil, farklı durumlara göre değişik tonlar olacağını kabul ettirmeli ve öğretmelidir" şeklinde konuştu.

        Konferansın sonunda Adıyaman Üniversitesi Yeniler Topluluğu adına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye çiçek verildi.

        (CK-SD-Y)

        03.12.2015 14:22:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler