Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖZ BANTLARIYLA SINIFLARINA GİTMEYİ DENEDİLER

        - LİSELİ ÖĞRENCİLER ENGELLİLERİ EMPATİ KURARAK ANLAMAYA ÇALIŞTI

        SADIK CANGEL

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi alanı özel eğitim dalı öğrencileri gözlerine bant çekip, görme engellilerin yaşadıklarıyla empati kurabilmek için sınıflarına baston yardımıyla ulaşmaya çalıştılar. Öğrencilerin bir hayli zorlandıkları görüldü.

        İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk gelişimi alanı Özel Eğitim Dalı öğrencileri Dünya engelliler günü kapsamında hazırladıkları farkındalık projesi ile görme engellilerle empati kurdular. Engelsiz bireylerin engelliler için ne kadar çok engel koyduğunu gözler önüne seren projede göz bantlarıyla gözlerini kapatan öğrenciler ellerindeki bastonlar ile yerdeki kabartmaları takip ederek bir kez sınıflarına gitmeyi denediler. Uygulamada bir hayli zorlanan öğrenciler hayatlarının her anını bu şekilde yaşamaya çalışan engellilerin yerine kendilerini koyarak empati kurdular.

        Projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Alan şefi Bircan Karataş ile Sibel Derdiyok ve kurum müdürü Funda Berber öğrencilere teşekkür ederek yaşanan dünyanın engelsiz bir hale getirilmesi için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler.

        (SC-Y)

        03.12.2015 17:05:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler