Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PİAZZA'DA SANAT ENGEL TANIMADI

        ŞANLIURFA (İHA) - Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Şanlıurfa Piazza'da Ebru Sergisi açan engelliler, sanat sevgisinin engel tanımayacağını kanıtladı.

        Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesi Mesleki Eğitim Merkezi tarafından engellilere yönelik olarak açılan ebru kursunun katılımcıları, üretimleriyle ebru sanatının en güzel örneklerini sundu. Kursta yaptıkları eserleri Şanlıurfa Piazza AVM'de ziyaretçilerin beğenisine sunan engellilerin sergisi ziyaretçilerde hayranlık uyandırdı. Serginin açılışına katılan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, sanatın engel tanımadığını belirterek, "Asıl engel, yeteneklerin sanata ve güzel uğraşlara uzanmasının önüne set çekmektir. Engelli kardeşlerimiz, olanaklar tanındığında, çeşitli sanat dallarında birbirinden değerli eserler ortaya koyacaklarını her defasında kanıtlıyorlar. Bizlere düşen görev, engelli - engelsiz ayırt etmeksizin gençlerimizin yeteneği ortaya çıkartabilecekleri ortamı sağlamaktır" şeklinde konuştu. Engellilerin Ebru Sergisi'nin açılışına, kursiyerlerin aileleri de katıldı. Şanlıurfa Piazza ziyaretçileri de, kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerinde boyalarla oluşan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir sanat olan ebru örneklerini beğeniyle izlediler.

        (Şİ-SD-Y)

        04.12.2015 10:08:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler