Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE 'BETONARME TEMELLER' SEMİNERİ

        ELAZIĞ (İHA) - İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Celet, betonarme yapıların Türkiye'de yaygınlaşmasında yönetmenliklerin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

        Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından, "Betonarme Temeller" semineri düzenlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Celet, seminere konuşmacı olarak katıldı. Betonarme yapılar kadar, ahşap ve yığma yapılarında kullanışlı olduğunu kaydeden Celet, "Yerine göre karar vermek lazımdır. Deprem olduğu zaman 1999 yılında bazı gazete yazılarında şu yapı, bu yapı daha iyidir diye haberlerin çıktığını gördük. Ama bunlar tabi gazete haberleri. İnşaat mühendisleri olarak bizim iddiamız şu, yönetmenliklere uygun olarak yapılan çelik yapılar ve betonarme yapılar belirli bir güvenceye sahiptir. İnşaat mühendisleri olarak biz bir binada şunu istemiyoruz. Yönetmenliklere uygun projesi hazırlanmadıysa onun güvenliği konusunda bunu incelemeden bir şey söylemek mümkün değildir. Genellikle bunun güvenliği yönetmenliklerde ön görülen mühendislik güvenliğinin altındadır. Yurdumuzda bu tür problemlerin olduğunu biliyoruz. Bizim için en önemli şey projelerimizi yönetmeliklere uygun olarak yapılmasıdır. İnşaat Mühendisliğinde okuyan öğrencilerinde eğitimlerinde bu konuya teşvik edilmesi lazım" dedi.

        Seminerin ardından Prof. Dr. Celet, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

        (HİV-MP-Y)

        04.12.2015 10:34:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler