Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR'DA "DOKU VE ORGAN BAĞIŞI" PANELİ

        IĞDIR (İHA) - Iğdır Üniversitesi öncülüğünde "Doku ve Organ Bağışı" konulu panel düzenlendi.

        Iğdır Üniversitesi, Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Iğdır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Iğdır Devlet Hastanesi ile Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Doku ve Organ Bağışı" konulu panel, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu'nda yapıldı. Panele Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Karaca, Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Çağaç, Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde ilk olarak Iğdır Devlet Hastanesi doktorlarından Nefroloji Uzmanı Özgür Merhametsiz, sunumunu yaparak organ naklinin aşamalarını ve önemi hakkında bilgi verdi.

        Doku ve Organ Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu ise, organ naklinin bazı hastalar için ne kadar önemli olduğunu, ülkemizde organ naklini yapan hastaneler hakkında bilgi vererek, organ naklinin istatiksel oranlarını dile getirdi.

        Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin de, organ naklinin dini boyutunu ele alarak, doku ve organ naklinin büyük sevap olduğunu ifade ederek, organ bağışının önemini anlattı.

        Büyük ilgi gören panelde, katılımcıların büyük bir kısmının organ bağışı ile ilgili talepleri alındı. Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

        (MSA-Y)

        04.12.2015 11:38:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler