Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİLİFKE BELEDİYESİ YILDA 100 BİNİN ÜZERİNDE BİTKİ VE ÇİÇEK ÜRETİYOR

        MURAT ŞENGİ

        MERSİN (İHA) - Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, mevsimlik çiçekleri kendi seralarında ürettiklerini söyledi.

        Başkan Yardımcısı Ömer Savar ile birlikte çiçek serasını inceleyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, burada görev yapan teknik personellerden bilgi alarak, serada yıllık 100 binin üzerinde bitki ve çiçek üretildiğini belirtti. Bu sayede belediye olarak bitki ve çiçeğe para harcamadıklarını ve tasarruf ederek ilçeye hizmet ettiklerini vurgulayan Turgut, "Çiçek seramız artık daha düzenli ve sistemli bir şekilde çalışıyor. Teknik personellerimiz burada ki çalışmalarını titiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Şu an ilçemizin tüm çiçek ve bitki ihtiyacı belediyemizin çiçek serasından karşılanıyor. Bununla birlikte yaptığımız parkların bitkisi, orta refüj ve kavşakların bitkilerini, çiçeklerini buradan karşılıyoruz. Diktiğimiz ağaçları burada yetiştiriyoruz. Çelikleme, aşılama gibi işlemleri burada yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden 100 bin adet üretim gerçekleştiriyor, bu hizmetlerimizi ilçemizin her noktasında kullanıyoruz" dedi.

        Başkan Turgut, bu bitkiler ve çiçekler arasında gül, begonvil, fırça çalısı, çit bitkileri, çalı mineler, pitosporum, taflan, Japon gülleri, minyatür güller, kauçuk fidanı, defne, güllük ağacı, palmiye, hurma, benjamin kauçuğu, mazı, ardıç, piramit serviler ile mevsimlik çiçekler arasında da süs lahanası, aslan ağzı, hercai menekşe, gazanya, Çin karanfili, kadife, ceylan gözü, mine çiçekleri, yıldız çiçeği ve sardunya yer aldığını kaydetti.

        (MŞN-Y)

        04.12.2015 12:16:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler