Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAFRA'DA İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ARAYIŞI

        AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra İlçe Belediye Başkanı Zihni Şahin'in girişimleri ile ilçedeki işsizlik sorununa çözüm bulunması amacıyla, işverenler ile doğrudan irtibatı olan İŞKUR, SGK Müdürlüğü ve mali müşavirler ile istişare toplantısı yapıldı.

        İstişare toplantısına, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İş Kurumu Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Bafra Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Murat Çakıcı, serbest muhasebeci ve mali müşavirler katıldı. Toplantıda, Türkiye İş Kurumu'nun iş başı eğitim programları, mesleki eğitim kurs programları, girişimcilik eğitimi, yeni gelişmeler ve devlet teşvikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıya katılan kurum temsilcileri arasında işbirliği ve destek hususunda mutabakata varıldı.

        Görüşmelerin çok faydalı geçtiğini belirterek Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bafra Belediyesi olarak alışılagelmiş belediyecilik anlayışının dışında toplumu ilgilendiren sorunların çözümü için de üzerimize düşen görevin bilincinde hareket ediyoruz. Bu anlamda Bafra'mızın işsizlik sorununa çözüm için diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde kollarımızı sıvadık. Bilindiği gibi ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizliktir. İşsizliği en aza indirgemek için, verimli istihdamı oluşturmak şarttır. Bu anlamda bugün burada toplantıya katılan herkese ve kurumlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bunun yanı sıra asıl unsur olan girişimci işverenlere de sorumluluk düşmektedir. Bunun için bu konuda bir seferberlik başlatıp eğitimli iş gücü yetiştirmek ve iş gücü sayısını artırmak için yola çıkmalıyız ve bu anlayışı hâkim kılmalıyız. Biz bugün burada işsizlik için ilçemizde neler yapılabilir sorusuna cevap aramaya çalıştık. Aslında herkes tarafından bilinen konuların yanı sıra işverenlere devlet teşvikleri hususunda yetkili arkadaşlarımız bilgilendirme yaptılar. Bu konuda yapılan yenilikleri de bizlerle paylaştılar. Herkes açısından yararlı olduğunu düşündüğümüz bu toplantının devamını da inşallah sağlayacağız. Ümit ediyorum ki toplantımız iyi sonuçlar doğurur. Bu vesile ile katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

        (ŞU-SLH-Y)

        04.12.2015 12:24:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler